Obrenovac, 02.07.2022

DESNI LIDERI


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 07.12.2021.
Dveri, DJB i Zdrava Srbija blizu zajedničkog nastupa na izborima

Foto:Nova.rs


Više partija desne orijentacije razgovara o mogućoj predizbornoj koaliciji, a list Politika navodi da je jedna od opcija ujedinjenje pokreta Dveri sa već sklopljenom koalicijom pokreta Dosta je bilo (DJB) i Zdravom Srbijom (ZS).

Predsednik DJB Saša Radulović rekao je za Politiku da bez obzira na velike političke razlike među srodnim partijama, ako uspeju da postignu konsenzus, mogu da dobiju izbore.

On je dodao da taj pokret već radi na formiranju suverenističke opozicione kolone, a da su prihvatljivi svi koji u svojim programima sadrže borbu protiv promene Ustava Srbije, protiv „kovid ausvajsa“, protiv subvencija strancima i za očuvanje Kosova i Metohije i Republike Srpske.

Lider Dveri Boško Obradović kazao je da podržava objedinjavanje partija na desnom političkom spektru i dodao da taj pokret odavno insistira na ukrupnjavanju i jedinstvenoj opozicionoj izbornoj listi svih rodoljuba koja bi bila alternativa za sve one birače koji „nisu ni za sadašnju vlast, ni za povratak na bivši režim“.

„Razgovaramo sa više nestranačkih patriotskih, suverenističkih i antiglobalističkih organizacija o pravljenju jednog takvog patriotskog bloka, koji bi činili novi ljudi za promenu sistema“, rekao je Obradović.

Politika navodi, iako bez zvanične potvrde, da pokret Zavetnici teži samostalnom izlasku, dok je zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj potvrdio tom listu da će radikali samostalno izaći na izbore.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE