Obrenovac, 02.07.2022

REFERENSUMSKA NABAVKA


Izvor: nova.rs/Bojana An─Ĺeli─ç/Lokalne novine | Obrenovac, 10.01.2022.
Za sprej, kutije, papir oko 2,5 miliona evra

Foto:Shutterstock


Samo za glasa─Źke listi─çe sa ┼żigom, sprej za prst , glasa─Źke kutije i uslugu povezivanja skenera koji ─çe biti koriš─çeni za referendum, do sada je potrošeno više od 32 miliona dinara. Sve nabavke su organizovane bez objavljivanja javnog poziva, u direktnim pregovorima. To zna─Źi da su naru─Źioci prakti─Źno sami izabrali firme, pozivaju─çi se na hitnost postupka.

Republi─Źka izborna komisija potpisala je ugovore za nabavku spreja za obele┼żavanje prsta prilikom glasanja, glasa─Źke kutije i za uslugu povezivanja skenera.

Ugovor vredan oko dvet miliona dinara, za flašice sa sprejem, dobila je firma Kandelaber iz Beograda.

I ovaj posao dodeljen je u pregovara─Źkom postupku bez objavljivanja javnog poziva.

To zna─Źi da je Republi─Źka izborna komisija uputila poziv firmama po svom izboru. U ovom slu─Źaju poziv je stigao na tri adrese, a kako je navedeno u obrazlo┼żenju dodele ugovora, ponuda je stigla jedino od firme Kandelaber.

Za povezivanje skenera 5,4 miliona

RIK je platio 5,4 miliona dinara i uslugu povezivanja skenera i proveru ispravnosti. Posao je dodeljen firmi Digitron ist doo Beograd.

I u ovom obrazlo┼żenju dodele ugovora navodi se da je poziv poslat na adrese tri firme, a da se javila samo jedna. Kome ─çe poslati poziv RIK je sam birao.

Digitron ist je u prethodnoj godini sklopio poslove i sa SMATSA (Kontrola letenja Srbije i Crne Gore) i javnim preduze─çem Pošta Srbije.

Kupljene su i glasa─Źke kutije, po ceni od 1,98 miliona dinara. Posao je dobio DPC DOO iz Beograda. Usluge ove firme koristio je i RTS. (Radio televizija Srbije).

Slu┼żbeni glasnik sam izabrao firmu

Javno preduze─çe Slu┼żbeni glasnik kupilo je papir sa vodenim ┼żigom za štampanje materijala za izjašnjavanje na referendumu o promeni Ustava.

Posao vredan oko 15,4 miliona dinara dodeljen je firmi Deus sistem doo.

Re─Ź je o firmi koja je jedan od glavnih snabdeva─Źa NBS razli─Źitim vrstama papira.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE