Obrenovac, 11.08.2022

CIFRE SKAČU


Izvor: N1 Beograd/Lokalne novine | Obrenovac, 12.07.2021.
Vlada Srbije: Do kraja godine se očekuje prosečna plata veća od 600 evra

Foto:N1


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izrazila je očekivanje da će do kraja godine uslediti povećanje penzija od najmanje pet odsto, a da će prosečna plata biti iznad 600 evra.

Brnabić je gostujući na TV Prva istakla da će povećanje plata iznad 600 evra omogućiti rast BDP-a za koji se očekuje da ove godine bude sedam odsto, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Premijerka je ukazala na to da je Srbija po platama već sada pretekla sve zemlje Zapadnog Balkana i očekuje da do 1. januara prestigne i Bugarsku.

Ona je gostujući u istom programu rekla da će preporuka o „trećoj dozi vakcina“ protiv koronavirusa biti saopštena do 1. avgusta.

Brnabić je kazala i da dijalog sa Prištinom „nikad nije bio teži“ jer su tamo ljudi sa „nula pragmatizma“ i da njih samo interesuje da priznamo tu „takozvanu državu Kosovo“.

Premijerka je na TV Prva izjavila da se 1995. godine „desio užasan zločin u Srebrenici“ ali da „zvaničnicima Srbije“ nije tamo mesto, dok se ne procesuiraju napadači koji su pre šest godina, napali, tada premijera Aleksandra Vučića.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE