Obrenovac, 07.06.2023

NEOPHODAN DOGOVOR


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 14.10.2021.
U toku je javni poziv, sprovodi se sanacija domaćinstava na račun države! Prijavite se

Foto:Goran Srdanov/Nova.rs


Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović izjavio je da je za jedinstvo opozicije neophodan dogovor tri ključne opozicione partije - Narodne stranke, Stranke slobode i pravde (SSP) i Demokratske stranke (DS), i da će građani podržati taj blok, ako vide da se opozicija uozbiljila i dogovorila o zajedničkom nastupu.

„Dobrodošle su i ostale istinski opozicione stranke, jer mi nikome ne možemo da odreknemo opozicioni status. Trebalo bi da se dogovorimo da zajedno ili izlazimo na izbore ili ih zajedno bojkotujemo“, rekao je Jovanović televiziji Al Džazira, saopštila je danas Narodna stranka.

„Ako izlazimo na izbore, onda su neophodne zajedničke liste na svim nivoima, kako bi građanima bila jasna podela na vlast i opoziciju. Birače će zbuniti ako im budemo objašnjavali da postoje tri liste u Beogradu, 18 lista na jednom mestu, 19 na drugom, pet ili šest kolona na parlamentarnim izborima i zajednički kandidat za predsednika Srbije“, dodao je Jovanović.

Jovanović je istakao da su u toku razgovori Narodne stranka, SSP i DS i da se nada se će se dogovoriti o jedinstvenom nastupu.

„Ako opozicija bude imala jedinstvenog predsedničkog kandidata, predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić mogao bi da bude ugrožen, a mogućnost za to će biti još veća ukoliko bude drugog kruga predsedničkih izbora“, rekao je Jovanović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE