Obrenovac, 02.07.2022

ZA─îIN C


Izvor: nova.rs/Fonet/Lokalne novine | Obrenovac, 21.12.2021.
SAD ┼íalju svog ─Źoveka na Balkan da pomogne borbu protiv kriminala i korupcije

Foto:EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS


SAD ─çe imenovati stalnog pravnog savetnika koji ─çe raditi na pove─çanju kapaciteta za istrage, krivi─Źna gonjenja i su─Ĺenja u slu─Źajevima korupcije i organizovanog kriminala na Zapadnom Balkanu, uklju─Źuju─çi Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Srbiju i Severnu Makedoniju.

“Stalni pravni savetnik ─çe predstavljati Ministarstvo pravde SAD i Kancelariju za razvoj, pomo─ç i obuku tu┼żilaštava u inostranstvu (OPDAT) u sprovo─Ĺenju tehni─Źke pomo─çi koju finansira Biro Stejt departmenta za me─Ĺunarodne narkotike i poslove sprovo─Ĺenja zakona, kako bi se pove─çali kapaciteti za istragu, krivi─Źno gonjenje i su─Ĺenje u slu─Źajevima koji uklju─Źuju korupciju i organizovani kriminal širom Zapadnog Balkana”, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

Kako prenosi Radio slobodna Evropa, stalni pravni savetnik ─çe imati mandat od aprila 2022. godine na 14 meseci, sa mogu─çnoš─çu produ┼żenja, a njegovo sedište ─çe biti u Ambasadi SAD u Zagrebu.

Aktivnost ─çe uklju─Źivati tehni─Źku pomoc╠ü, savete o istrazi i krivi─Źnom gonjenju, kao i analizu postojec╠üih ili zakona na ─Źekanju, navodi ameri─Źko ministarstvo i dodaje da ─çe savetnik blisko sara─Ĺivati sa osobljem ambasada SAD u razli─Źitim balkanskim zemljama.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE