Obrenovac, 19.08.2022

BIĆE, BIĆE...


Izvor: N1/KoSSev/FoNet/Lokalne novine | Obrenovac, 23.10.2021.
Gazeta: SAD traže da se ispuni dogovor o ZSO

Foto:N1


Portparol američkog Stejt departmenta izjavio je prištinskom listu Gazeta ekspres da Kosovo i Srbija moraju da ispoštuju svoje obaveze u primeni preliminarnih sporazuma, uključujući i Zajednicu srpskih opština.

„Od suštinskog je značaja da Kosovo i Srbija ispoštuju svoje obaveze sprovođenjem svih prethodnih sporazuma, a to uključuje i Zajednicu srpskih opština“, rekao je portparol Stejt departmenta.

On je istakao da SAD nemaju opis toga kako bi trebalo da se primeni Sporazum o zajednici ili bilo koji drugi sporazum i da to zavisi od toga kako su se dve strane dogovorile.

„Ne dajemo nikakav opis kako bi ovaj, ili bilo koji drugi dogovor trebalo da se sprovodi. Tehnike primene su predmet dogovora između strana“, rekao je portparol SAD, prenosi KoSSev.

Da treba primeniti sporazum o formiranju Zajednice srpskih opština poručili su i iz Evropske unije.

Komentarišući „pretnju” Srpske liste da će napustiti institucije ukoliko se Zajednica ne formira, potpredsednik Vlade Kosova Basnik Bisljimi pre nekoliko dana je sa velikom sigurnošću naveo da se taj sporazum neće primeniti.

„Neće biti zajednice opština sa srpskom većinom, a ako je to bio razlog zbog kojeg su građani glasali za Srpsku listu, onda su oni izmanipulisani“, rekao je Bisljimi na KTV 20. oktobra.

U međuvremenu, Beograd se priprema da pitanje Zajednice srpskih opština bude sledeća tačka o kojoj će se razgovarati na narednom sastanku u Briselu.





Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE