Obrenovac, 07.06.2023

ŽENE ILI MUŠKARCI?


Izvor: kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 25.09.2021.
Čija se reč glasnije čuje u politici?

Foto:metro-portal.hr


Politička scena je poprište gde se ukrštaju stavovi, gde se bori za lidersku poziciju, gde se kritički reaguje i oštro debatuje.

Ali, da li na takvoj sceni ima dovoljno ženskih glasova, koliko se oni dobro čuju i da li je rodna ravnopravnost slovo na papiru koje u realnosti, a posebno u politici nije važeće?

Na ova pitanja odgovor su nam dale Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije i Jelena Obradović, narodna poslanica.

- Pitanje je i da li se muški glas dovoljno čuje. Što se tiče položaja žena, mislim da je tanka linija između onoga što je javni angažman, između formalnog i neformalnog. Verujem da stvari kod nas napreduju. Postoji pozitivan trend, ali ima prostora za poboljšanje kada je u pitanju reč o ženama u politici - rekla je Jelena Milić.

- Rodna ravnopravnost danas i pre 10ak godina je na različitom nivou, prvi koji je stavio na sto temu rodnu ravnopravnost je Aleksandar Vučić, on je 2014. godine formirao koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost. Danas imamo u Skupštini 40% žena - kaže Jelena Obradović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE