Obrenovac, 02.07.2022

VAŽAN RAZGOVOR VUČIĆA I PUTINA


Izvor: Kurir.rs/FotoAP/Yuri Kochetkov/Lokalne novine | Obrenovac, 26.12.2021.
Srbija među retkim zemljama koje mogu građanima da garantuju stabilno snabdevanje gasom

Foto:AP/Yuri Kochetkov/Pool Photo


U momentu dok je skoro cela Evropa u skoro vanrednom stanju zbog energetske krize, Srbija svojim građanima i privredi može da obezbedi stabilno snabdevanje gasom zahvaljujući izuzetnim odnosima sa Rusijom, ocena je stručnjaka nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin obećao danas srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću neometanu isporuku tog energenta.

Predsednik Putin je, naime, u telefonskom razgovoru predsedniku Vučiću danas pružio uveravanja da će se Rusija držati dogovorenog i da će Srbija ove zime da ima dovoljne količine gasa, te su dvojica državnika razgovarali o aranžmanu koji nam obezbeđuje dodatne količine gasa.

Bivši ambasador Milisav Paić istakao je za Kurir značaj ovog aranžmana sa Rusijom.

- To je, pre svega, odraz visokog stepena poverenja između dve zemlje i nivoa međusobnih odnosa koji imaju strateški karakter. Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi koja je dosledna svojoj politici neutralnosti i nije uvodila bilo kakve sankcije prema Ruisji. To je za Ruse izuzetno važno u ovom momentu kad je Rusija izložena velikim pritiscima od strane Zapada zbog Ukrajine. Tako da uzajamno razumevanje i podrška u svakom slučaju imaju ozbiljnog uticaja i na rusku energetsku politiku prema našoj zemlji. Zato je Srbija praktično jedna od retkih zemalja koja u ovom trenutku može da garantuje stabilno snabdevanje gasom svojim građanima i privredi - ocenio je Paić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE