Obrenovac, 20.08.2022

KOJI SMO MI NAMA CAREVI


Izvor: nova.rs/Beta/Lokalne novine | Obrenovac, 29.09.2021.
Vlada Srbije: Pohvale Venecijanske komisije za tekst ustavnih amandmana

Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs


Premirjerka Srbije Ana Brnabić održala je onlajn sastanak sa predstavnicima Venecijanske komisije "na kojem je Srbija dobila pohvale u vezi sa tekstom ustavnih amandmana i ohrabrenje da nastavi dalji rad na procesima koji slede".

Predsednik Ššomisije Djani Bukvikijo rekao je premijerki Brnabić da će mišljenje izvestilaca na narednoj sednici Ššomisije biti vrlo povoljno za Srbiju i da je uveren da će kao takvo biti i usvojeno, saopšeno je iz Vlade.

Ššada je reč o referendumu o ustavnim promenama, Brnabić je istakla da se njegovo održavanje očekuje odmah po usvajanju amandmana.

Brnabić je zahvalila na podršci koju ta Ššomisije pruža Srbiji na iznalaženju najkvalitetnijih rešenja u vezi sa ustavnim amandmanima još od 2018. godine istakavši da je taj proces tekao „vrlo transparentno i otvoreno zahvaljujući, izmedju ostalog, i javnim slušanjima koja su organizovana u više navrata“.

Prema njenim rečima, Srbija je u potpunosti otvorena i za dalje sugestije u vezi sa načinima da se pravosudje i sudstvo učine što efikasnijim.

Ministarka pravde Maja Popović podsetila je da je rad na ustavnim promenama prva aktivnost u revidiranom Akcionom planu za pregovaranje o Poglavlju 23 – Pravosudje i osnovna prava u procesu pregovora o članstvu Srbije u Evropskoj uniji.

Ona je navela da Srbija ostaje otvorena za sve komentare koji bi poboljšali kvalitet postojećeg teksta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove koriŔćenja portala pročitajte OVDE