Obrenovac, 01.12.2021

NOVE PERSPEKTIVE ZA UNAPREĐENJE SARADNJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.05.2019.
Dačić s ambasadorima zemalja azijsko-pacifičkog regiona u Beogradu

Foto:Tanjug
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić juče je u svojstvu počasnog gosta učestvovao na neformalnom radnom ručku sa grupom ambasadora zemalja azijsko-pacifičkog regiona u Beogradu, čiji domaćin je bio ambasador Republike Unije Mjanmar Mjo Aje.

Dačić je u razgovoru sa ambasadorima istakao da Srbija posvećuje posebnu pažnju jačanju veza i razvoju saradnje sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona izražavajući zadovoljstvo što su naši odnosi sa regionom, u poslednjem periodu, podignuti na još viši nivo.

U tom kontekstu ocenio je da je politički dijalog Srbije sa zemljama Azije i Pacifika dobio na intenzitetu, da se ekonomska saradnja uspešno razvija, a nove perspektive za unapređenje saradnje se otvaraju i u drugim oblastima.

Preneo je spremnost i otvorenost Srbije i svoju lično da u narednom periodu još intenzivnije radimo na jačanju saradnje i snaženju prijateljstava sa državama Azije i Pacifika.

Ambasadori azijsko-pacifičke grupe zemalja u Srbiji zahvalili su ministru Dačiću na ukazanoj časti, potvrđujući spremnost za nastavak jačanja bilateralne saradnje svojih zemalja sa Srbijom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE