Obrenovac, 09.12.2021

VLADA USVOJILA NIZ ODLUKA I PREGLOGA


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 06.04.2019.
Jednostavnije do dozvola za rad stranaca

Foto:Tanjug
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca. Donete odluke o osnivanju Akademije vaspitačko-medicinskih strukovnih studija. Dodeljene nagrade sportistima. Usvojen Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije.

Predloženim izmenama i dopunama Zakona o zapošljavanju stranaca pojednostaviće se postupak prilikom izdavanja dozvola za rad strancima, s ciljem stvaranja još povoljnijeg poslovnog okruženja i daljeg privlačenja stranih investivija, kao jednog od prioriteta Vlade, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Kroz uvođenje mogućnosti izdavanja radne dozvole strancu na osnovu odobrene vize za duži boravak po osnovu zapošljavanja, stvaraju se uslovi za efikasniji rad Nacionalne službe za zapošljavanje, čiji je krajnji efekat ubrzanje procedure za dobijanje radne dozvole i mogućnost da strani državljani odmah po dolasku u Srbiju otpočnu sa poslovnim delatnostima, navodi se u saopštenju.

Na sednici je doneta odluka o osnivanju Akademije vaspitačko-medicinskih strukovnih studija.U cilju reorganizacije strukovnog visokog obrazovanja, usvojen je predlog da se Visoka škola strukovnih studija za vaspitače Kruševac, Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija i Visoka škola za vaspitače strukovnih studija Aleksinac integrišu u Akademiju vaspitačko-medicinskih strukovnih studija sa sedištem u Kruševcu. 

Nagrade sportistima 

Sportisti Damiru Mikecu, za osvojenu srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini streljaštvo, održanom u Osijeku u martu ove godine dodeljena je novčana nagrada u iznosu od 15.000 evra u dinarskoj protivvrednosti. Isti iznos dodeljen je i njegovom treneru Goranu Mikecu za osvajanje srebrne medalje na ovom takmičenju.

Za osvojenu bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskoj sportskoj disciplini steljaštvo održanom u Osijeku, sportistkinji Zorani Arunović i njenom treneru Goranu Mikecu dodeljena je novčana nagrada od po 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Članovi Vlade usvojili su i Nacionalni program za suzbijanje sive ekonomije sa Akcionim planom za njegovo sprovođenje za period 2019-2020. godine. Usvajanje revidiranog teksta Nacionalnog programa neophodno je kako bi se što pre primenile aktivnosti i mere na suzbijanju sive ekonomije, a u cilju očuvanja fiskalne stabilnosti i unapređenja poslovnog okruženja.

Na sednici je usvojen Akcioni plan za period 2019-2020. godine za sprovođenje Strategije razvoja interne finansijske kontrole u javnom sektoru u Republici Srbiji za period 2017-2020. godine.

Na sednici je usvojen Zaključak o usvajanju Akcionog plana za pregovaračko poglavlje 22-Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata u okviru pristupnih pregovora Republike Srbije sa Evropskom unijom.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE