Obrenovac, 01.12.2021

ODRŽAN PROTEST U BEOGRADU


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 09.12.2018.
Đilas i Borko vodili šetnju

Foto:P.Mitić
Deo opozicije održao je sinoć protest na platou kod beogradskog Filozofskog fakulteta, najavljen kao građanski bunt protiv nasilja, a okupljenima se, iako je bila najavljena duža lista govornika, obratio samo glumac Branislav Trifunović.

Glumica Mirjana Karanović i košarkaški trener Duško Vujošević, koji su takođe bili u planu da govore, bili su prisutni na skupu ali nisu stali za mikrofon. Inače, neke od opozicionih stranaka, poput DSS, odbile su da učestvuju u protestu upravo jer im je bila sporna lista govornika.

Na protestu nije bilo stranačkih obeležja, a od lidera SzS bili su prisutni Dragan Đilas sa decom, šef DS Zoran Lutovac, predsednik Dveri Boško Obradović, lider Levice Srbije Borko Stefanović... Izostao je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, jer nije u Beogradu, ali su u protestu učestvovali njegovi stranački saradnici Nikola Jovanović i Miroslav Aleksić. Među okupljenima su bili i glumci Nikola Kojo i Tihomir Stanić, Rada Trajković...

Nakon obraćanja Trifunovića, koji je učesnicima skupa poručio da mu je “drago što su ovde, a ne na Tviteru i Fejsbuku”, okupljeni su, predvođeni dobošarima i Đilasom i Stefanovićem, krenuli u šetnju do zgrade Radio-televizije Srbije. Na čelu kolone je bio razvijen transparnet sa natpisom “Stop krvavim košuljama”, a građani su nosili parole “Neonaci naprednjaci”, “Majo, Marijane”, “Svom snagom u glavu”.

Ispred Doma Narodne skupštine protestnu šetnju pokušao je da omete predsednik Udruženja porodica ubijenih i kidnapovanih na KiM Sima Spasić, koji je preko megafona uzvikivao “Savez za Srbiju je zlo za Srbiju”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE