Obrenovac, 01.12.2021

SPISAK ZAHTEVA DELA OPOZICIJE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 14.12.2018.
Za izlazak na birališta 20 uslova

Foto:D.Dozet
Lideri više od deset opozicionih stranaka i pokreta parafiraće danas dokument od 20 zahteva za održavanje fer i poštenih izbora.

Na listi uslova opoziciji, između ostalog, jesu sređivanje biračkih spiskova, zabrana iskorišćavanja državnih resursa u političke svrhe, zabrana pritiska na birače i sve koji učestvuju u izbornom procesu, kao i zahtev o dostupnosti medija, pre svega javnog servisa učesnicima izbora po ravnopravnim uslovima.

Dokument je sačinila radna grupa, koju je pre dva meseca formiralo više parlamentarnih i vanparlamentarnih opozicionih stranaka.

U radu grupe učestvovali su predstavnici Saveza za Srbiju (DS, Dveri, Narodna stranka, sindikat "Sloga", Levica Srbije, Pokret za preokret...), SDS Borisa Tadića, DSS, Dosta je bilo, Građanskog bloka 381, na čijem je čelu Saša Janković i LSV. Prema najavama, sve ove stranke staće iza usaglašene liste zahteva.

Prema saznanjima "Novosti", u dokumentu nema "klauzule" da se stranke obavezuju da ne učestvuju na izborima ukoliko vlast ne ispuni njihove zahteve.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE