Obrenovac, 01.12.2021

OVO SU ZAHTEVI SA PROTESTA '1 OD 5 MILONA'


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 15.04.2019.
Predstavnici protesta spremni su za razgovor

Foto:Nikola Tomić
Na protestu "Svi kao jedan - Jedan od pet miliona", koji je u subotu održan u Beogradu, organizatori su pročitali tri zahteva upućenih vlasti i poručili da su spremni za dijalog.

Prvi zahtev koji je upućen bio formiranje zajedničke komisije vlasti i opozicije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova.

Drugi zahtev je izbor novog sastava Regulatornog tela za elektronske medije (REM) kao i izbor tehničkog i uređivačkog tima Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine. Navedeno je da sastav REM-a mora biti "na ravnopravnim osnovama" po broju predstavnika vlasti i opozicije.

- Uslov je i izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS i RTV koji bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti koje bi delegirala vlast i opozicija - rečeno je na skupu.

Treći zahev je izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijama informativnog programa RTS i RTV, koji bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti, a koje bi ravnopravno delegirala i vlast i opozicija.

Pročitano je da su predstavnici protesta "Jedan od pet miliona" spremni za razgovor sa nadležnim organima i da će u narednim danima delegirati predstavnike za sve tri predložene radne grupe.

- Za pokretanje dijaloga odredili smo ne samo predstavnike opozicionih stranaka već i predstavnike sturkovnih udruženja - poručeno je.

Vlastima je dat rok do petka da odgovori na zahteve ili će biti održan novi, kako je najavljeno "još veći protest".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE