Obrenovac, 01.12.2021

MIHAJLOVIĆEVA SA NOVOM AMBASADORKOM STJUART


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 16.02.2019.
Postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju

Foto:Kabinet potpresednice Vlade
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasadorka Australije Rut Stjuart razgovarale su o mogućnostima saradnje dve zemlje.

Mihajlovićeva je istakla da Srbija i Australija imaju dobre bilateralne odnose, ali da su mogućnosti i potencijali za saradnju veliki.

"Hvala vam na podršci koju pružate Srbiji na putu ka Evropskoj uniji, za nas su evrointegracije i usvajanje evropskih standarda najvažniji prioriteti. S Australijom imamo Sporazum o vazdušnom saobraćaju, ali sigurno da postoje mogućnosti za intenziviranje ekonomske, naučno-tehnološke, kulturne, kao i saradnje u oblasti rodne ravnopravnosti. Važan aspekt u tome je svakako postojanje brojne srpske dijaspore u Australiji", rekla je Mihajlovićeva.

Ambasadorka Rut Stjuart rekla je da je podrška Australije neupitna i da postoji zainteresovanost australijskih preduzetnika da investiraju u Srbiju.

"Posebna zainteresovanost australijskih kompanija postoji u oblasti istraživanja i eksploatacije rudnika, kao i u IT i sektoru usluga. Veliki su potencijali za saradnju i ulaganja u Srbiju", rekla je Stjuart.

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju rodne ravnopravnosti i saradnji dve zemlje na tom polju.

Potpredsednica Mihajlović istakla je da je Srbija posvećena poboljšanju položaja žena u Srbiji i zahvalila je australijskoj ambasadi na podršci.

"Znam da vam je ova tema veoma važna i da realizujete brojne aktivnosti. Ambasada Australije u Beogradu nastaviće da podržava projekte koji za cilj imaju osnaživanje žena, posebno žena sa invaliditetom, sa fokusom na lokalni nivo i pomoć malim organizacijama", rekla je ambasadorka Stjuart.

Potpredsednica Vlade Srbije poklonila je ambasadorki u znak dobrodošlice stilizovanu vezenu minijaturu koju su izradile žene sa sela u okviru inicijative "Uposlimo 1.000 žena u ruralnim područjima", koju zajedno realizuju Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, NALED i Etno-mreža.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE