Obrenovac, 29.11.2021

UPOZORENJA VLADE O POTEZIMA PRIŠTINE ŠALJU SE ŠIROM SVETA


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 16.11.2018.
Brnabićeva pismo prvo uručila Ciprasu

Foto:Tanjug
Premijerka Ana Brnabić uručila je u četvrtak predsedniku Vlade Grčke Aleksisu Ciprasu pismo u kojem se upozorava na poslednje poteze Prištine i odluke kojima se krše postignuti dogovori, regionalne inicijative i međunarodni sporazumi.

Kako je nedavno odlučila naša vlada, dopisom koji se prosleđuje i predstavnicima vlasti ostalih svetskih država, svi treba da budu upoznati sa potezima Prištine koji se kose sa svim dogovorima, narušavaju mir i stabilnost i blokiraju dijalog.

Sa grčkim kolegom Brnabićeva se sastala uoči zajedničkog učešća na panelu u okviru trećeg Solunskog samita, a prethodno je bila u Sofiji na Evropskom startap samitu, gde je razgovarala sa premijerom Bojkom Borisovim.

- Podrška Bugarske Srbiji na glasanju u Evropskoj mreži operatera za prenos električne energije, gde je onemogućeno da Priština upravlja srpskim resursima na severu Kosova i Metohije, predstavlja veliku uslugu i prijateljski gest - rekla je Brnabićeva svom kolegi i zahvalila premijerima Makedonije i Crne Gore, Zoranu Zaevu i Dušku Markoviću, što su bili uzdržani na tom glasanju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE