Obrenovac, 29.11.2021

GOJKOVIĆ NA INAUGURACIJI NOVE PREDSEDNICE GRUZIJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.12.2018.
Predsednica Skupštine Republike Srbije zahvalila na stavu te zemlje o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i Metohije

Foto:Beta/Dragan Gojić
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković prisustvovala je juče u ime Srbije inauguraciji novoizabrane predsednice Gruzije Salome Zurabišvili.

Gojković je prisustvovala svečanoj ceremoniji u gradu Telavi, a potom i svečanoj večeri koju je priredila predsednica Zurabišvili, saopšteno je iz srpskog parlamenta.

Gojković je prenela čestitke predsednika Srbije Aleksandra Vučića i izrazila uverenje da će Srbija i Gruzija nastaviti da razvijaju dobre i prijateljske odnose.

Gojković je razgovarala sa ministrom spoljnih poslova Gruzije Davidom Zalkalianiem, kao i sa predsednikom Parlamenta Iraklijem Kobahidzeom i navela da je Srbija opredeljena za dalji razvoj i unapređenje saradnje na svim poljima, kao i na parlametarnom nivou i na ekonomskom planu.

Ona je zahvalila Gruziji na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije, kao i na tome što je glasala protiv prijema tzv. "Kosovo" u Interpol na Generalnoj skupštini održanoj u Dubaiju.

Gojković je razgovarala i sa brojnim visokom zvaničnicima na marginama inauguracije predsednice Gruzije o unapređenju bilateralnih odnosa i razvijanju saradnje, među kojima i sa predsednikom Parlamenta Azerbejdžana Ogtajom Asadovim, predsednikom Senata Češke Jaroslavom Kuberom, predsednikom Parlamenta Litvanije Viktorasom Prankietisom, kao i predsednikom Parlamenta Poljske Merekom Kuhčinskim, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE