Obrenovac, 09.12.2021

SUSRET SA ZVANIČNICIMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.02.2019.
Maja Gojković u poseti Keniji i Ugandi

Foto:Beta/Miloš Miškov
Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković započinje zvaničnu posetu Republici Keniji i Republici Ugandi, gde će sa zvaničnicima tih zemalja razgovarati o razvoju parlamentarne saradnje i unapređenju ukupnih odnosa.

Gojkovićeva će, kako je saopšteno iz njenog Kabineta, u poseti Keniji, prvoj u istoriji parlamentarnih odnosa, boraviti na poziv predsednika Narodne skupštine Kenije Džastina Maturija.

Ona će posetu ovoj zemlji započeti sastankom sa Maturijem, a tokom posete imaće niz susreta, među kojima i sa predsednikom Senata Republike Kenije Kenetom Lusakom.

Maja Gojković će u zvaničnoj poseti Ugandi boraviti na poziv predsednice Parlamenta Ugande Rebeke Kadage od četvrtka, 21. februara, a tokom posete, koja je, takođe, prva na parlamentarnom nivou u istoriji odnosa dve zemlje, imaće brojne susrete.

U delegaciji Narodne skupštine Republike Srbije su i predsednik Odbora za spoljne poslove Narodne skupštine Žarko Obradović i predsednik Poslaničke grupe prijateljstva sa Ugandom Dragomir Karić, dodaje se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE