Obrenovac, 01.12.2021

POPOVIĆ SA TURČAKOM


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.03.2019.
Srbija zahvalna Rusiji što je osudila nezakonitu agresiju NATO pakta

Foto:Printscreen
Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se sa zamenikom predsednika Saveta Ruske Federacije Andrejem Turčakom, kome je zahvalio na izjavi kojom je Savet osudio bombardovanje Jugoslavije 1999.

"Srbija je zahvalna Rusiji što je osudila nezakonitu agresiju NATO pakta na Srbiju. To je poruka budućim pokolenjima, da jedno takvo, teško kršenje međunarodnog prava i ubijanje nedužnih civila, ne može da bude zaboravljeno", rekao je Popović.

On je ocenio da je NATO bombardovao Srbiju samo sa jednim ciljem, a to je otimanje Kosova od Srbije, te konstatovao da taj cilj nisu ostvarili.

"Kosovo je i dalje srpsko. I tako će biti dok god su na snazi Ustav Srbije i Rezolucija 1244 SB, poručio je, a u ime srpskog naroda zahvalio Rusiji i predsedniku Putinu na principijelnoj podršci koju pružaju Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

On je podsetio da je tokom posete predsednika Putina Srbiji potpisano sedam međudržavnih sporazuma sa Rusijom u oblasti inovacija i digitalne ekonomije.

"Srbija intenzivno radi na sprovođenju tih sporazuma. Želimo da koristimo rusko znanje i tehnologije u cilju podizanja kapaciteta naše privrede i industrije. Postoji veliki potencijal za razvoj naših ekonomskih odnosa, a inovacije i digitalizacija će u tome u budućnosti zauzimati značajan prostor", istakao je Popović.

Andrej Turčak je rekao da je Rusija uvek bila na strani Srbije, što je i pokazala izjava o NATO bombardovanju koju je nedavno usvojio Savet Federacije.

Turčak, koji je ujedno i predsednik Saveta za razvoj digitalne ekonomije pri Savetu Federacije, istakao je da Rusija vidi Srbiju kao važnog partnera u oblasti inovacija i digitalizacije u Evropi.

Popović i Turčak su dogovorili da dve strane u budućnosti bliže sarađuju u oblasti inovacija, istraživanja, obrazovanja i razvoja novih rešenja za digitalnu transformaciju ekonomije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE