Obrenovac, 01.12.2021

VAŽAN GOST IZ REGIONA


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 22.01.2019.
Predsednik Slovenije u Srbiju stiže krajem meseca!

Foto:Printscreen
Predsednik Slovenije Borut Pahor boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji 28. i 29. januara na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a svrha posete je učvršćivanje dobrih političkih odnosa i sveobuhvatne saradnje dve zemlje, sa akcentom na ekonomsku i kulturnu saradnju, saopšteno je iz Pahorovog kabineta.

Kako se navodi, to će biti prilika za upoznavanje unutrašnje političke situacije u Srbiji i očekivanja Beograda u vezi sa napretkom u procesu pregovora sa Evropskom unijom, prenela je agencija Morel.

Glavne teme razgovora biće bilateralna saradnja, sa naglaskom na jačanje ekonomske saradnje i saradnje u oblasti kulture, približavanje Srbije Evropskoj uniji, stanje u regionu i druga aktuelna pitanja vezana za migracije, bezbednost i budućnost Evropske unije.

Predsednici će posebnu pažnju posvetiti ovogodišnjem samitu Brdo-Brioni, koji će se u maju održati u Albaniji.

Pahora će pratiti poslovna delegacija sastavljena od predstavnika kompanija, a u delegaciji će biti i ministar kulture Dejan Prešiček, državni sekretar Ministarstva inostranih poslova Simona Leskovar, državni sekretar Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologiju Eva Štravs Podlogar i državni sekretar u Ministarstvu kulture Jan Škoberne.

Biće organizovan i srpsko-slovenački poslovni forum, a predstavnici više kompanija održaće bilateralne sastanke, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE