Obrenovac, 09.12.2021

IMA SE, MOŽE SE...


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 25.01.2019.
Veće plate za predsednika Srbije i poslanike

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
Administrativni odbor Skupštine Srbije doneo je odluku o visini osnovice za obračun i isplatu plate za predsednika Aleksandra Vučića i narodne poslanike.

Prema ranijim podacima, koje su objavili mediji, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ima najmanju platu u regionu, sa mesečnim primanjima u iznosu od 1.083 evra (oko 128.000 dinara), što u odnosu na prosečnu platu u Srbiji iznosi duplo više.

Mesečnu platu u iznosu od 2.873 evra prima predsednik tzv. Kosova, Hašim Tači što je gotovo osam puta viša od prosečne plate na Kosovu.

Više od 3.000 evra iznose mesečna primanja hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović dok plata predsednika Slovenije, kako se navodi u njegovoj imovinskoj karti, iznosi 3.322 evra što je trostruko više od prosečne u Sloveniji.

Predsednik odbora Aleksandar Martinović (SNS) objasnio je da će se u 2019. godini povećati plate za sedam odsto, počev od plate za januar ove godine.

- Predloženom odlukom vršimo uskladjivanje visine osnovice za obračun plate predsednika Republike, poslanike i imenovana lica u službama predsednika i skupštine, koja za izabrana lica sa navedenim uvećanjem iznosi 8.922 dinara sa pripadajućim porezom i doprinosom, a za imenovana lica u iznosu od 3.033 dinara - rekao je Martinović.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE