Obrenovac, 01.12.2021

SKUPŠTINA SRBIJE OTVORENA ZA DALJU SARADNJU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.02.2019.
Gojković razgovarala sa Mekalisterom i članovima Odbora EP

Foto:Tanjug
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković juče je sa predsedavajućim Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom i delegacijom Odbora razgovarala o evropskim integracijama u svetlu aktuelnih dešavanja, nastavku reformskog procesa i parlamentarnoj demokratiji.

Mekalister je istakao da je Odbor za spoljne poslove Evropskog parlamenta kao poslednju aktivnost u ovom sazivu, uoči predstojećih evropskih izbora, izabrao da poseti Zapadni Balkan i time potvrdi značaj koji EU pridaje ovom regionu.

Gojković je naglasila da je Narodna skupština otvorena za dalju saradnju sa Evropskim parlamentom, kao i za ostvarenje napretka na putu ka EU, u interesu građana Srbije, saopšteno je iz parlamenta.

Ona je obavestila Mekalistera i članove Odbora za spoljne poslove o aktuelnoj situaciji kada je reč o radu Skupštine Srbije, o predstojećem početku redovnog zasedanja, kao i da je zakazan sastanak Kolegijuma, na koji su pozvani svi šefovi poslaničkih grupa, na kome će se razgovarati o načinu rada.

Na sastanku je bilo reči i o delu Izveštaja Evropske komisije koji se tiče rada parlamenta, sa osvrtom na pitanja nadzorne funkcije, procedura podnošenja amandmana i dopuna dnevnog reda, kao i donošenja zakona po hitnom postupku, navedeno je u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE