Obrenovac, 01.12.2021

EVROPSKI KOMESAR DANAS U BEOGRADU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 28.03.2019.
Johanes Han stiže u dvodnevnu posetu Srbiji

Foto:Reuters
Evropski komesar za pristupne pregovore dolazi u Beograd u dvodnevnu posetu Srbiji, gde će sastati sa liderima vlasti i opozicije i biće nominovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara.

Zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, Han će otvoriti obnovljenu Golubačku tvrđavu.

"U Beogradu 28 i 29.marta komesar Han će ponoviti neophodnost međupartijskog dijaloga i napredovanja u oblasti demokratije i vladavine prava zarad dobrobiti društva i kretanja Srbije na njenom evropskom putu", saopštila je Evropska komisija.

"Inače, EU je bila jadan od glavnih donatora u rekonstrukciji ove tvrđave koja je jedan od najimpresivnijih dragulja kulturnog nasleđa Srbije", stoji u saopštenju Komisije.

U Briselu napominju da u EU vrednuju kulturu u mnogome podržava kulturno nasleđe Srbije koje između ostalog utiče na otvtranje novih radnih mesta na lokalu i ukupni privredni rast.

Tokom posete Srbiji komesar Han će biti i imenovan za ambasadora Omladinskih sportskih igara.

Han u Srbiju dolazi nakon posete BiH i razgovora u Sarajevu sa domaćim zvaničnicima i civilnom društvom o reformama neophodnim za napredak BiH na putu evrointegracija.

Sa Vučićem u Vili Mir

Evropski komesar će se sa Vučićem sastati večeras u 19.30 sati u Vili Mir, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsednika.

Prethodno je planirano da Vučić prisustvuje svečanoj ceremoniji proglašenja Johanesa Hana za novog ambasadora Sportskih igara mladih.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE