Obrenovac, 09.12.2021

BRNABIĆEVA SE SASTALA SA PREMIJEROM REPUBLIKE SRPSKE


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 01.03.2019.
'Naši odnosi će ići još više uzlaznom putanjom'

Foto:Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Premijeri Srbije i Republike Srpske (RS) Ana Brnabić i Radovan Višković ocenili su da odnosi Srbije i Republike Srpske napreduju u svim oblastima i da će u budućnosti ići još uzlaznijom putanjom.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu nakon sednice dve vlade, Brnabić je kazala da je zadovoljna robnom razmenom sa BiH koja je dostegla skoro dve milijarde evra u 2018. godini.

"Ekonomija je nešto gde imamo stvarno dobre rezultate", kazala je ona i dodala da veruje da postoji mnogo prostora za unapređenje robne razmene i investicija.

Ona je rekla da će 2019. biti značajna po pitanju razvoja saobraćaja i da se nada da će uskoro biti otvoren most Bratoljub.

Višković je kazao da je pre dva dana u BiH usaglašena trasa auto-puta koji će povezivati Beograd i Banjaluku i Beograd i Sarajevo. Govoreći o energetici Brnabić je kazala da su planirane dve hidroelektrane Foča i Paunci i najavila saradnju u oblasti poljoprivrede.

Viškovič je kazao da je na sednici dve vlade razgovarano i o saradnji na nivou namenske industrije. Premijer RS je zahvalio Srbiji na svim donacijama upućenim građanima Republike Srpske i srpskom stanovništvu koje živi u Federaciji rekavši da oni "znaju to da cene".

Prema njegovim rečima, na sednici dve vlade je razgovarano i o saradnji na nivou namenske industrije.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE