Obrenovac, 01.12.2021

FORMAT OSTAJE ISTI


Izvor: Politika,Lokalne novine | Obrenovac, 01.05.2019.
EU će nastaviti da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine

Foto:G.Čvorović
Sastanak u Berlinu je dobrodošao kao doprinos i pomoć, ali EU je ta koja će nastaviti da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine, rekla je juče Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice Federike Mogerini.

„Pozdravljamo svaki angažman na podršci dijalogu uz posredstvo EU, uključujući i moguće buduće sastanke. Svaki ovakav sastanak je od pomoći i može biti doprinos, ali dijalog je proces u kojem posreduje EU”, izjavila je Kocijančić za RTS, odgovarajući na pitanje da li je u dijalogu došlo do promene formata.

Najavila je da će visoka predstavnica nastaviti kontakte sa stranama i učestvovati na sastanku procesa Brdo-Brioni u Tirani osmog i devetog maja.

„Federika Mogerini je spremna da organizuje novi sastanak u okviru dijaloga, ali jasno je da Kosovo mora da suspenduje tarife da bi brz nastavak dijaloga bio moguć”, izjavila je Kocijančičeva.

Portparolka visoke predstavnice EU ocenila je da je sastanak u Berlinu bio važan signal spremnosti dve zemlje članice, Francuske i Nemačke, da, zajedno sa ostalima, sa više posvećenosti podrže dijalog Beograda i Prištine, uz posredstvo EU.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE