Obrenovac, 15.05.2021

BRNABIĆ SE SASTALA SA NOVIM AMBASADOROM FINSKE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.08.2019.
Ove teme bile su u fokusu razgovora

Foto:Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je juče sa novoimenovanim ambasadorom Finske u Srbiji Kimom Lahdevirtom o unapređenju odnosa dveju zemalja.

Premijerka Brnabić je poželela dobrodošlicu i uspeh Lahdevirti u obavljanju ambasadorske dužnosti i izrazila uverenje da će buduća saradnja doprineti dodatnom učvršćivanju prijateljskih odnosa Srbije i Finske, kao i daljem unapređenju sveobuhvatne saradnje dve zemlje.

Premijerka je naglasila da je Srbija posebno zainteresovana za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje u kontekstu aktuelnog predsedavanja Finske Evropskoj uniji, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ambasador Lahdevirta je pozdravio reforme koje Srbija sprovodi i opredeljenost ka članstvu u EU uz ocenu da Zapadni Balkan ima evropsku perspektivu.

Na sastanku je bio reči i o unapređenju saradnje u oblasti digitalizacije i razvoja IT sektora. Sagovornici su se saglasili da digitalizacija predstavlja važan segment razvoja i da je prilagođavanje obrazovnog sistema na svim nivoima jedan od ključnih elemenata u tom procesu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE