Obrenovac, 01.12.2021

SASTANAK SA SRPSKIM ADVOKATIMA


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.12.2018.
Predstavnici Suda za zločine OVK dolaze u Srbiju

Foto:Profimedia
Predstavnici Suda za zločine OVK dolaze 21. decembra u posetu srpskim advokatima koji su izabrani za postupanje pred ovom pravosudnom institucijom, piše "Politika".

Poseta će trajati dva dana, a sud će predstavljati šef kancelarije za žrtve Silkes Stuzinski i koordinator Službe odbrane Dejvid Hejn, navodi list.

Predsednik Advokatske komore Srbije i jedan od izabranih advokata Viktor Gostiljac rekao je za "Politiku" da je bilo neophodno organizovati ovakav sastanak.

"Advokati koji će biti angažovani pred Sudom za OVK generalno malo znaju o ovoj pravosudnoj insituciji. Još nemamo informacije kada bi sud trebalo da počne sa radom, na koji će način funkcionisati, koji će biti uslovi našeg angažovanja. Verujem da će sastanak biti konstruktian i da će korist od njega imati svi u sudu. Takođe, verujem da ćemo posle tog skupa imati mnogo jasniju sliku u pogledu određenih pitanja na koje trenutno nemamo odgovor", rekao je Gostiljac.

U radu Suda za zločine OVK, u svojstvu branilaca i zastupnika, učestvovaće 30-ak advokata iz Srbije.

Oni će biti angažovani u postupcima pokrenutim zbog krivičnih dela izvršenih u toku i posle sukoba na Kosovu, a tiču se dela iz izveštaja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope. Pred ovim sudom vodiće se postupci protiv okrivljenih za zločine protiv čovečnosti i ratne zločine onako kako ih definiše međunarodno pravo, navodi list.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE