Obrenovac, 18.05.2021

NOVE ODLUKE VLADE SRBIJE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 02.08.2019.
Usvojen Predlog zakona o agencijskom zapošljavanju

Foto:Vlada Srbije/Slobodan Miljevic
Premijerka Srbije Ana Brnabić saopštila je na jučerašnjoj sednici članovima vlade informaciju o radu Kontakt centra, koji je na njen predlog formiran u okviru sajta Vlade Srbije 5. novembra prošle godine.

Time je prvi put ostvarena neposredna komunikacija vlade sa građanima, koji su u roku od 72 sata dobili odgovor na brojna pitanja, postavljana svim ministarstvima i institucijama.

Premijerka je pohvalila rad svih kabineta, s obzirom na to da je procenat obrađenih i odgovorenih predmeta 89 odsto. U periodu od 5. novembra 2018. godine do 30. jula ove godine pristiglo je ukupno 3.867 zahteva građana na koje je, u skoro 90 odsto, odgovoreno u roku od 72 sata.

Vlada Srbije usvojila je na jučerašnjoj sednici Predlog zakona o agencijskom zapošljavanju, kojim se usaglašava radno zakonodavstvo Republike Srbije sa međunarodnim standardima Međunarodne organizacije rada (MOR) i Evropske unije.

Predloženim zakonskim rešenjima urediće se ova oblast i maksimalno zaštititi tzv. agencijski zaposleni. Naime, agencijskim zaposlenima biće obezbeđena jednaka zarada i drugi uslovi rada (radno vreme, odsustva, odmori) bezbednost i zdravlje na radu i drugi uslovi rada koji se primenjuju na zaposlene koje neposredno zapošljava poslodavac.

Članovi vlade doneli su i odluku da zgrada "Progresa" u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu dobije status spomenika kulture.

U cilju podrške proslavi osam vekova autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve, Vlada Srbije uputila je sredstva u iznosu od 30 miliona dinara Arhiepiskopiji beogradsko-karlovačkoj kao donaciju za obeležavanje ovog istorijski važnog događaja.

Na sednici je doneta odluka da se Eparhiji žičkoj SPC-a obezbede sredstva u iznosu od 58 miliona dinara kao novčana pomoć za završetak radova na izgradnji i uređenju Manastira Žiča i katedralnog hrama u Kraljevu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE