Obrenovac, 01.12.2021

JOŠ JEDAN KORAK NAPRED


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 03.12.2018.
Solomonska ostrva povukla priznanje KiM

Foto:Mondo
Solomonska ostrva su ove nedelje pismeno obavestile Ministarstvo spoljnih poslova Kosova da povlače priznanje nezavisnosti Kosova, javlja prištinska televizija KTV.

KTV poseduje dva teksta diplomatske note kojim se kosovsko ministarstvo obaveštava o povlačenju priznanja. U prvoj noti kancelarije Solomonskih ostrva u Australiji navodi se da ta zemlja dostavlja odluku svog Ministarstva spoljnih poslova o povlačenju priznanja Kosova. U drugoj noti Ministarstva spoljnih poslova navodi se da je ta zemlja aprila 2015. godine priznala nezavisnost Kosova, a zatim i razlozi povlačenja priznanja.

"Ministarstvo inostranih poslova i strane trgovine Solomonskih ostrva ima čast da informiše MIP Kosova da je posle pažljivog razmatranja, imajući u vidu nastavak pregovora između Beograda i Prištine o konačnom statusu Kosova i Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN, odlučila da povuče priznanje Kosova kao nezavisne i suverene države. Ova odluka ostaje na snazi dok se ne okončaju pregovori uz posredstvo Evropske unije", stoji u noti.

MIP Kosova negira da je primilo taj dokument.

"Kroz zvanične kanale MIP nije primilo ni jedan službeni dokument u vezi s pitanjem na koje se pozivate. Smatramo da je ovo nastavak srpske propagande", kaže se u odgovoru direktora kancelarije za odnose s javnošću MIP-a Kosova.

Srbija insistira na činjenici da su neke od država, kao što su Grenada, Dominika, Surinam, Liberia, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua nova Gvineja i Lesoto, povukle priznanje Kosova. MIP Kosova je sve to nazivalo lažnim vestima i istovremeno optuživalo Srbiju da je falsifikovala note o povlačenju priznanja Kosova.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE