Obrenovac, 01.12.2021

ODBORNICI U KLUPAMA


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 04.03.2019.
Skupština grada Beograda danas o rebalansu budžeta za 2019. godinu

Foto:Dado Đilas
Skupština Beograda danas će održati sednicu na čijem dnevnom redu je rebalans budžeta za 2019. godinu.

Sednica je trebalo da se održi 25. februara, ali je odložena jer odbornici predložene izmene u budžetu grada nisu dobili sedam dana pre sednice, kako je Poslovnikom predviđeno, te nisu imali dovoljno vremena da se pripreme.

Skupštinu su, inače, napustili odbornici Saveza za Srbiju, Pokreta slobodnih građana i Građanskog demokratskog foruma, dok su poslanici Srpskog patriotskog saveza (SPAS) bili ti koji su u skupštinskoj sali zatražili odlaganje rasprave.

Na dnevnom redu sednice je i odluka o zaduženju Grada za finansiranje kapitalnih investicionih radova, zatim odluka o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova Grada i gradskih opština, kao i odluka o određivanju prihoda koji pripadaju Gradu, odnosno gradskim opštinama u ovoj godini.

Zatim predlog odluke o reprogramu i uslovima otpisa dela dospelog duga po osnovu naknade za uredjivanje građevinskog zemljišta, kao i izmenu Odluke o postavljanju bašta ugostiteljskih objekata na teritoriji Grada.

Na dnevnom redu je i nekoliko predloga planova detaljne regulacije, a odbornicima će biti predstavljena i informacija o sprovedenom postupku za izbor partnera za osnivanje zajedničkog privrednog društva za rekonstrukciju i upravljanje objektima JP "Sava centar".

Odbornici će razmatrati i predloge rešenjа o rаzrešenju i imenovаnju člаnovа uprаvnih i nаdzornih odborа u jednom broju preduzećа i ustаnovа čiji je osnivаč Grаd Beogrаd, kаo i o predlozimа rešenjа o rаzrešenju i imenovаnju člаnovа školskih odborа u jednom broju osnovnih i srednjih školа nа teritoriji grаdа Beogrаdа.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE