Obrenovac, 29.11.2021

'PRIKLJUČENJE EU JE PRIORITETNI ZADATAK SRBIJE'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.06.2019.
Ana Brnabić razgovarala sa Norbertom Lamertom

Foto:Tanjug/Vlada RS/Slobodan Miljević
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednikom Fondacije Konrad Adenauer i nekadašnjim predsednikom nemačkog Bundestaga Norbertom Lamertom o evropskoj perspektivi Srbije, procesu reformi koje sprovodi srpska vlada i dosadašnjoj saradnji sa ovom Fondacijom.

Brnabić je potvrdila je da je priključenje Uniji strateški cilj Srbije i prioritetni zadatak države.

Pored oblasti vladavine prava, kako je objasnila premijerka, fokus vlade u budućem periodu biće na ostvarivanju stabilnog rasta BDP, smanjenju nezaposlenosti i otvaranju novih radnih mesta i u tom smislu povećanju životnog standarda građana.

Bez obzira na to što proces pristupanja Evropskoj uniji zahteva vreme, nekadašnji predsednik nemačkog Bundestaga smatra da Srbija nesumnjivo ima evropsku perspektivu, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade za saradnju s medijima.

On je dodao da je ohrabren učinjenim reformama u oblasti ekonomije, njenoj stabilizaciji i sveobuhvatnoj transformaciji srpskog društva, objašnjavajući da su pred našom zemljom i dalje veliki izazovi na evropskom putu.

Premijerka Brnabić zahvalila je na podršci Nemačke evropskim integracijama i na dobroj saradnji Konrad Adenauer fondacije sa insitucijama u Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE