Obrenovac, 09.12.2021

TONI BLER ANGAŽUJE SAVETNIKE ZA VLADU SRBIJE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 06.12.2018.
Građani ne plaćaju ni dinara i nikakav novac ne ide iz budžeta Srbije

Foto:Tanjug/S.Radovanović
Institut za globalne promene bivšeg britanskog premijera Tonija Blera u ime Vlade Srbije angažovaće stručnjake za komunikaciju i savetnika za projekte od visokog značaja, tvrdi dnevnik „Danas“.

Institut je raspisao konkus za dva radna mesta u Beogradu - viši savenik za visokoprioritetne projekte Vlade i viši savetnik za komunikaciju visokih zvaničnika, objavio je BIRN.

U opisu zaduženja za ove pozicije navodi se da bi savetnik za komunikacije trebalo da Vladi Srbije pruža strateške savete i podršku u odnosima sa javnošću, dok bi savetnik za projekte trebalo da ima značajno iskustvo u reformi javnog sektora, kao i da je radio na razvoju ekonomija.

Savez za Srbiju na tu vest je reagovao konstatacijom da to potvrđuje njihove tvrdnje da Bler radi za srpske vlasti, te traži objavljivanje ugovora o angažovanju Blera.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da “Deliveri junit” tim u okviru njenog kabineta radi na najbolji način i ne košta građane, jer se taj tim ne finansira iz budžeta.

Ona je, komentarišući tvrdnje medija da insitutut Tonija Blera traži savetnike za vladu i upitana da li je vlada sklopila bilo kakav ugovor sa tim institutom, Brnabić je rekla da je Blerov institut pomagao Vladi Srbije kada su se osnivali “Diliveri junits” u okviru kabineta Aleksandra Vučića, kada je bio premijer, a da je ona nastavila tu praksu.

Navela je da “Diliveri junit”, kao tim u okviru kabineta, radi na najbolji mogući način da vlada ima dobre rezultate.

- Mnogi rezultati koje imamo su zbog toga što oni pomažu celoj vladi i svim ministarstvima da radimo međusektorski, da bi na najefikasniji način neki od najkompleksinij projekata isporučili građanima - rekla je Brnabić.

Za sve to, podvukla je, građani ne plaćaju ni dinara i nikakav novac ne ide iz budžeta Srbije.

- Sve ostale informacije će vam dati ljudi iz mog kabineta, a, koliko znam, u kontaktu ste sa njima - rekla je Brnabić.

Na konstataciju novinarke da je već poslala pitanja, ali da nije dobila odgovor, Brnabić je zamolila novinare da daju razuman rok za odgovor nadležnima, zbog krizne situacije u kojoj se Srbija nalazi.

- U poslednjih par dana smo dobijali pitanja od istraživačkih medija i obično nam daju rok od pet-šest sati da damo odgovore, i ako u tom roku ne damo odgovore, onda se kaže da smo zatvoreni za saradnju. Molim vas, pa i profesionalno je načelo da se da razuman rok za odgovor. Uz to, nažalost, imamo ozbiljnu kriznu situaciju i nije fer, a čini mi se ni profesionalno, da date od rok od pet sati da vam se odgovori na pitanje. Ali, odgovorićemo svakako - zaključila je Brnabić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE