Obrenovac, 01.12.2021

ONI SU 'POTROŠILI' SVOJE MANDATE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 10.01.2019.
Skoro polovina naših ambasadora moraće kući

Foto:Thinkstock/Ilustracija
Skoro polovina srpskih abasadora na službi u inostranstvu "potrošila" je svoje mandate i na njihovo mesto trebalo bi da dođu nove diplomate, pišu "Novosti".

Početak opsežnog kadrovskog osvežavanja naše diplomatske mreže u narednim mesecima mogle bi da budu promene u Kulturnom centru u Parizu, navodi se u tekstu.

Naime, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uskoro bi mogao da definitivno stavi tačku na prošlogodišnji sukob naših predstavnika u Parizu, koji je okarakterisao kao "veliku bruku naše diplomatije" i da smeni direktora Kulturnog centra u Parizu, Radoslava Laleta Pavlovića.

Zbog narušenih međuljudskih odnosa i tenzija koje su vladale između, sada već bivšeg ambasadora u Parizu Rajka Ristića i Pavlovića, za koje su mediji javljali da su čak bili na ivici fizičkog obračuna, Dačić je u Francusku poslao i vanrednu kontrolu.

Izaslanici, državni sekretar i generalni sekretar MSP Ivica Tončev i Veljko Odalović, u svom izveštaju Dačiću su predložili smenu i ambasadora Ristića i direktora KC Pavlovića.

Ristiću je pre nekoliko meseci istekao mandat i na njegovo mesto imenovana je ambasadorka Nataša Marić, dok je Pavlović ostao na čelu KC.

Inače, od 69 ambasada, koliko naša zemlja ima, četvorogodišnji rok službe probile su diplomate u Albaniji, Angoli, Argentini, Australiji, Belorusiji, Brazilu, Bugarskoj, Izraelu, Indiji, Japanu, Kanadi, Kini, Kongu, Koreji, Kuvajtu, Makedoniji, Maroku, Meksiku, Mjanmaru, Rumuniji, Rusiji, Ukrajini, Tunisu, Holandiji, Crnoj Gori, Češkoj i Švajcarskoj.

Mandat je istekao i našim ambasadorima pri NATO i UN u Njujorku, napominje beogradski dnevnik.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE