Obrenovac, 01.12.2021

ŠTA NATO ŽELI SRBIJI?


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 13.02.2019.
'Postizanjem normalizacije odnosa između Beograda i Prištine ublažili bi se i drugi problemi'

Foto:Printscreen
Ambasadorka SAD u NATO Kej Bejli Hačinson ocenjuje da bi se postizanjem normalizacije odnosa između Beograda i Prištine ublažili i drugi problemi na obe strane.

"Želimo da Kosovo i Srbija rade zajedno na normalizaciji. Normalizacija bi doprinela i da se ublaže mnoga druga otvorena pitanja koje imaju obe zemlješ, kaže Hačinsonova.

Ambasadorka SAD pri NATO kaže da je želja NATO da se na teritoriji Srbije i Kosova prevaziđu istorijski problemi i da uspostave inkluzivna manjinska prava ”sa obe strane granice”.

Kada je reč o odnosima NATO sa Kosovskim bezbednosnim snagama posle promene njihovog mandata u vojsku, ambasadorka Kej Bejli Hačinson ocenjuje da će Alijansa nastaviti da radi sa kosovskim vlastima na uspostavljanju vojne službe koja će biti ”uređena na pravi način”.

”To podrazumeva uključivanje svih manjinskih grupa, ali i da rast snaga bude zarad dobrobiti i bezbednosti Kosova”, zaključila je Hačinsonova.

Američka ambasadorka Kej Bejli Hačinson nalazi se u Briselu, gde se na ministrskom sastanku danas i u četvrtak očekuje rasprava o daljem angažmanu NATO sa Kosovskim bezbednosnim snagama posle promene njihovog mandata.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE