Obrenovac, 01.12.2021

FORMIRAN GRAĐANSKI FRONT


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 14.04.2019.
Okupilo se 12 organizacija iz cele Srbije

Foto:Printscreen
Dvanaest lokalnih organizacija iz cele Srbije pristupilo je juče Građanskom frontu, a predstavnici lokalnih organizacija potpisivanjem zajedničke platforme pristupili su, kako su kazali, prelaznom periodu tokom kojeg će zajednički definisati statut i programske principe.

Sporazum su u Centru za kulturnu dekontaminaciju potpisali Ne davimo Beograd, Pokret slobodnih stanara iz Niša, Lokalni front iz Kraljeva, Lokalni front iz Valjeva, Lokalni front iz Vlasotinca, Samo jako iz Mladenovca, Kritična masa iz Kule, Lokalna alternativa iz Vrbasa, Pokret jasno i glasno iz Požege, Građanski preokret iz Zrenjanina, Samo lokalno iz Bečeja.

- Okupili smo na godinu dana inicijativni odbor da poveže odnose sa vrednostima i da uredi statutarna pitanja. Asocijacija se zasniva na načelima činjenica i istine, a ne na nekom nametnutom autoritetu. Mi dolazimo iz različitih sredina i razlikujemo se kao pojedinci, ali delimo slične probleme. Asocijacija koja danas otvara vrata lokalnim organizacijama iz cele Srbije zasnivaće se na solidarnosti. Problem jedne članice bice problem svih nas - rekao je profesor Đokica Jovanović iz Pokreta slobodnih stanara iz Niša.

Radomir Lazović iz Inicijative Ne davimo Beograd kaže da formiranje Građanskog fronta nije nuđenje gotovog proizvoda sa spremnim rešenjima.

On navodi i da će sve organizacije članice učestvovati u definisanju zajedničkih programskih principa, bez zadiranja u autonomiju lokalnih pokreta. Predstavnici i aktivisti lokalnih pokreta su se nakon potpisivanja pristupanja Građanskom frontu zajedno prudružili učesnicima protesta u Beogradu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE