Obrenovac, 09.12.2021

ZA PUTINA PRVI STEPEN OBEZBEĐENJA


Izvor: Blic,Lokalne novine | Obrenovac, 15.01.2019.
Evo šta to tačno znači...

Foto:Tanjug/AP,Wikimedia
Povodom predstojeće posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina, u četvrtak 17. januara, Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeće složene i maksimalne mere obezbeđenja.

To, između ostalog, znači da će biti zabranjen svaki vid saobraćaja, kao i parkiranja na trasi kretanja štićene ličnosti, kao i na saobraćajnicama koje se nalaze u neposrednom okruženju, saopštili su iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova tokom posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina 17. januara preduzeće maksimalne mere obezbeđenja, koje će dovesti i do izmene režima saobraćaja u određenim delovima Beograda, navodi se u ovom saopštenju.

Načelnik Odeljenja za obezbeđenje određenih stranih ličnosti i delegacija Slaviša Krstić precizirao je da će tokom posete biti primenjene posebne mere fizičkog i tehničkog obezbeđenja na trasama kretanja štićene ličnosti, ali i oko objekata koje će posetiti.

- Povodom predstojeće posete predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzeće složene mere obezbeđenja. Nosilac ovih mera biće Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekta u saradnji sa pojedinim organizacionim jedinicama MUP-a, ali i drugim državnim organima - rekao je Krstić iz Jedinice za obezbeđenje MUP-a Srbije.

On je istakao da će neophodne aktivnosti biti preduzete kako bi se otklonili svi bezbednosni rizici.

Prvi stepen obezbeđenja

Načelnik Uprave saobraćajne policije Policijske uprave za grad Beograd Dragan Bogosavac ukazao je da će tokom trajanja posete predsednika Ruske Federacije na području glavnog grada biti preduzete maksimalne mere obezbeđenja, po takozvanom prvom stepenu.

- Biće zabranjen svaki vid saobraćaja na trasi kretanja štićene ličnosti, kao i na saobraćajnicama koje se nalaze u neposrednom okruženju. Na snazi će biti i zabrana parkiranja vozila na saobraćajnicama koje se nalaze na trasi kretanja štićene ličnosti - precizirao je Bogosavac.

On je apelovao na građane da se prilikom posete predsednika Ruske Federacije pridržavaju uputstava pripadnika MUP, koji će biti angažovani na poslovima obezbeđenja.

Bogosavac je naglasio da će, tokom posete, pripadnici Uprave saobraćajne policije preuzimati intenzivne mere u cilju normalizacije saobraćaja nakon prolaska kolone sa štićenom ličnošću.

Krstić i Bogosavac apelovali su na sugrađane da imaju razumevanja za aktivnosti koje će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimati tokom predstojeće posete Vladimira Putina.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE