Obrenovac, 01.12.2021

SRBIJA ZAHVALNA NA DOSLEDNOJ PODRŠCI VENECUELE


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 17.03.2019.
Vulin se sastao sa šefom diplomatije Venecuele

Foto:Tanjug
Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se juče sa ministrom spoljnih poslova Venecuele Horheom Areasom, sa kojim je razgovarao o aktuelnim političko-bezbednosnim pitanjima dve zemlje.

Zahvalivši za doslednu podršku Venecuele po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. “Kosova“, ministar Vulin je istakao da je Srbija opredeljena za dijalog i traženje kompromisa, jer nastoji da mirnim sredstvima obezbedi normalan život Srba na Kosovu i Metohiji.

On je dodao da je Srbija u potpunosti posvećena vojnoj neutralnosti, ali i jačanju sopstvenih odbrambenih kapaciteta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je izjavio da Vlada Srbije sa pažnjom prati aktuelnu političko-bezbednosnu situaciju u Venecueli.

Naglasio je da se Srbija nikada nije zalagala za spoljni intervencionizam u rešavanju unutrašnjih političkih pitanja jedne suverene zemlje, da se nikada nije slagala sa osvajanjem vlasti na ulici i da priznaje samo volju naroda iskazanu na izborima.

Sagovornici su se saglasili da bez obzira na geografsku udaljenost dve zemlje, treba težiti uspostavljanju mehanizama za razvijanje saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa.

Ministar spoljnih poslova Areas je konstatovao da dve zemlje dele iste vrednosti po pitanju zalaganja za poštovanje međunarodnog prava i istakao da je veoma važno sagledati mogućnosti saradnje s obzirom da su bilateralni odnosi Srbije i Venecuele prijateljski i neopterećeni otvorenim pitanjima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE