Obrenovac, 29.11.2021

NIZ ODLUKA I PREDLOGA ZAKONA


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 22.03.2019.
Vlada Srbije – nagrade za paraolimpijce, sredstva za obrazovanje odraslih

Foto:Alo!/Marko Đoković
Na jučerašnjoj sednici Vlada je potvrdila Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske o međunarodnom drumskom saobraćaju i uputila ga parlamentu na usvajanje, saopštila je pres-služba Vlade.

Takođe, Vlada je utvrdila godišnji Plan obrazovanja odraslih za 2019. godinu.

Tim planom izdvojeno je 529.839.000 dinara za edukaciju odraslih, na osnovu potreba tržišta rada, racionalnijeg korišćenja postojećih obrazovnih kapaciteta, imajući u vidu različite razvojne osobenosti pojedinih područja, navodi se u saopštenju.

Za nastavak radova na uređenju Spomen-hrama Svetog Save u Beogradu, Vlada Srbije odobrila je dotaciju Srpskoj pravoslavnoj crkvi u visini od 1.183.000.000 dinara.

Članovi Vlade usvojili su odluku o dodeli novčanih nagrada paraolimpijcima koji su osvojili medalje na Svetskom prvenstvu u tekvondou, koje je održano u Antaliji u februaru ove godine.

Sportistkinji Bobani Kozić za osvojenu srebrnu medalju na ovom takmičenju dodeljena je nagrada u iznosu od 25.000 evra u dinarskoj protivrednosti, kao i njenom treneru Aleksandru Goloviću.

Tekvondistima Violeti Todorov i Minji Jandriću za osvojenu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Antaliji dodeljene su nagrade u iznosu od po 20.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i njihovom treneru Aleksandru Goloviću.

Goranu Obradoviću, treneru atletičara Strahinje Jovančevića, koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u atletici u Glazgovu, dodeljena je novčana nagrada u visini od 10.000 evra u dinarskoj protivvrednosti.

Kako se ističe u saopštenju, na sednici je usvojeno više dokumenata u cilju jačanja saradnje Srbije i Mađarske u oblastima inovacija, saobraćaja i infrastrukture.

Usvojen je i Zaključak o utvrđivanju osnove za Memorandum o razumevanju između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva inovacija i tehnologije Mađarske o unapređenju rada brodske prevodnice na srpskom delu reke Tise.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE