Obrenovac, 01.12.2021

OEBS ŽELI DA NASTAVI SARADNJU SA SRBIJOM


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.12.2018.
Vučić i Oricio razgovarali o medijskoj strategiji

Foto:Tanjug/Sava Radovanović
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa šefom Misije OEBS-a u Srbiji Andreom Oricijem, kojem je zahvalio na doprinosu te misije reformskim procesima u Srbiji, spremnosti da pomognu u izradi nove medijske strategije i pruže podršku poboljšanju medijske situacije u našoj zemlji kroz najbolje primere evropskih iskustava.

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić i Oricio su razgovarali o programskim aktivnostima Misije koje se odnose na vladavinu prava, reformu policije, demokratizaciju društva, a posebno na oblast medija.

Predsednik je naglasio da treba nastaviti rad na daljem unapređenju medijskog ambijenta kroz inkluzivan proces koji uključuje sve zainteresovane strane.

Dvojica sagovornika razgovarali su o napretku u izradi medijske strategije, koja, kroz najbolje primere međunarodnih iskustava, treba da doprinese unapređenju medijske atmosfere u Srbiji.

Ambasador Oricio je pohvalio rad na izradi medijske strategije i istakao da je zadovoljan konstruktivnim pristupom radne grupe, koja je u zadatom roku poslala prvi predlog Medijske strategije na javnu raspravu održanu u Novom Sadu 17. decembra ove godine.

On je naglasio da, koliko je važno da novinari imaju slobodu izražavanja, toliko je važno da odgovorno i profesionalno obavljaju svoj posao i poštuju novinarski kodeks.

Ambasador je pohvalio i progres u saradnji sa ministarstvom pravde povodom preporuka venecijanske komisije o nacrtu ustavnih amandmana i istakao važnost uloge parlamenta u raspravi o ustavnim amandmanima.

On je naglasio da Misija OEBS-a, kao dugogodišnji partner Srbije, želi da nastavi saradnju sa srpskim institucijama, kroz pružanje podrške u izradi i primeni zakona, izradi medijske strategije, kao i sprovođenju sveukupnih reformi u Srbiji.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE