Obrenovac, 09.12.2021

NEKO VOLI GOVORNICU, A NEKO NE


Izvor: Novosti,Lokalne novine | Obrenovac, 25.05.2019.
Ko je najduže pričao u Skupštini Srbije, a ko nije ni progovorio

Foto:021.rs
Prema podacima koji su "Novostima" dostavljeni iz Skupštine, zaključno sa 25. aprilom, reč nisu tražili naprednjaci Dušan Borković, Ostoja Mijailović, Zoran Milekić, Katarina Rakić, Andrijana Avramov, Bogdan Obradović, Biljana Pantić Pilja, Milanka Karić iz Pokreta snaga Srbije, Mladen Grujić i Miroslav Markićević sa liste Nove Srbije, demokrata Goran Ješić, socijalista Milutin Mrkonjić, Aleksandar Čotrić iz SPO, Nenad Milić iz LDP.

Deo parlamentaraca nije se prepoznao ni u jednoj od tema sa dnevnog reda, neki su procenili da mikrofon treba da prepuste mlađima ili da su sednice odbora bolja mesta za diskusiju, a nekoliko žena ima opravdanje zbog porodiljskog odsustva. U grupu neaktivnih poslanika spada i njih 25 koji su za polemiku potrošili po manje od 20 minuta.

Sa druge strane, tokom sednica najveću minutažu upisao je Marijan Rističević (Narodna seljačka stranka) koji je za "govornicom" proveo skoro 24,5 sati, dok je reč najviše, i to 477 puta tražila Vjerica Radeta iz SRS. Ona je govorila skoro 24 sata. Prate ih naprednjaci Vladimir Orlić i Aleksandar Martinović.

Pre neko što je odlučio da učestvuje u bojkotu rada parlamenta, predsednik Dveri Boško Obradović govorio je 14,5 sati. Oko deset časova pred mikrofonom su proveli predsednik Nove stranke Zoran Živković i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke.

Predsednica Skupštine Maja Gojković napuštala je nekoliko puta sto predsedavajućeg i govorila o zakonima. Ona se za reč javila 61 put i govorila u trajanju od pet sati, 28 minuta i 30 sekundi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE