Obrenovac, 09.12.2021

BILATERALNI ODNOSI OCENJENI NAJVIŠOM OCENOM


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 29.06.2019.
Dačić razgovarao sa ministrima inostranih poslova Bolivije i Kostarike

Foto:Tanjug
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je na marginama 49. zasedanja Generalne skupštine Organizacije američkih država u Kolumbiji sa ministrom inostranih Bolivije Dijegom Pari Rodrigesom.

U veoma srdačnom i prijateljskom razgovoru dva ministra su bilateralne odnose između dve države ocenili najvišom ocenom.

Ministar Dačić zahvalio je i na snažnoj podršci Bolivije principima međunarodnog prava i podrške teritorijalnom integritetu Srbije.

Dvojica ministara su zajednički ocenila da je savremena međunarodna scena opterećena dvostrukim standardima čije su obe države bile ili jesu žrtve.

Ministar inostranih poslova Bolivije zahvalio je i na visokoj vidljivosti Srbije na Generalnoj skupštini Organizacije američkih država i ocenio da je to od velike važnosti i snažna poruka državama članicama Organizacije američkih država.

Ministri spoljnih poslova Srbije i Bolivije su ocenili da postoji veliki potencijal za razvoj bilateralne saradnje i da se odlične političke veze upotpune i odličnom ekonomskom saradnjom.

Šefovi diplomatija Srbije i Bolivije su razmenili i mišljenja o tekućim političkim procesima u Latinskoj Americi i Evropi, a posebno su istakli važnost multilateralne saradnje i dijaloga država sa ciljem sprečavanja jednostranih odluka.

Ministri su dogovorili i razmenu poseta na visokom nivou u narednom periodu, navedeno je u saopštenju MSP.

DAČIĆ I ROBLES: NEOPHODNO UNAPREDITI ODNOSE

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je na marginama 49. zasedanja Generalne skupštine Organizacije američkih država s ministrom inostranih poslova Kostarike Manuelom Enrike Ventura Roblesom, a sagovornici su ocenili da je nivo bilateralne saradnje na niskom nivou i da je neophodno učiniti korake za njihovo unapređenje.

Dogovoreno je da se razmene posete na visokom nivou kako bi se bilateralni dijalog intenzivirao.

Šefovi diplomatija Srbije i Kostarike su razmenili i mišljenja o najvažnijim događanjima na međunarodnom planu, navodi se u saopštenu MSP.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE