Obrenovac, 09.12.2021

NOVI KOREJSKI AMBASADOR STIGAO U BEOGRAD


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 29.11.2018.
Nastavlja se intenziviranje političkog dijaloga i jačanje ekonomskih veza dveju zemalja

Foto:Tanjug/Zoran Žestić
Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je, prilikom jučeršnje ceremonije primopredaje akreditivnih pisama, poželeo dobrodošlicu i uspeh u radu novoimenovanom ambasadory Republike Koreje Hjongčan Čou, piše u saopštenju Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić je konstatovao da ambasador Čoe počinje diplomatski mandat u Beogradu uoči obeležavanja tridesetogodišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja sledeće godine, što bi mogao da bude povod za razmenu poseta na najvišem nivou, podsetivši da predsednik Republike Koreje ima otvoren poziv da poseti Republiku Srbiju.

Dvojica sagovornika su se saglasili da treba nastaviti sa intenziviranjem političkog dijaloga i jačanjem ekonomskih veza dveju zemalja, s obzirom na velike mogućnosti za privrednu saradnju.

Predsednik Vučić je rekao da ga raduje što sve više korejskih kompanija uviđa veoma dobre mogućnosti srpske privrede, jer one ne donose samo nova radna mesta, već i prenose iskustvo i radne navike.

Ambasador Čoe je rekao da dve zemlje imaju mnogo toga zajedničkog i da Koreja želi da svoje iskustvo ekonomskog oporavka i napretka podeli sa srpskim prijateljima.

On je rekao da će najveći deo svojih diplomatskih aktivnosti posvetiti upravo privlačenju korejskih investitora u Srbiju, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE