Obrenovac, 11.08.2022

VOJVODJANSKI FRONT I POKS IZLAZE


Izvor: b92,Tanjug,Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 02.03.2020.
Efekat 3%

Foto:Foto ilustracija, Izbori 2020. / Niške novine


Predstavnici svih potpisnika Memoranduma o budu─çnosti Vojvodine su jednoglasno doneli odluku da se udru┼że u predizbornu koaliciju Vojvo─Ĺanski front...

Ta koalicija ─çe iza─çi na predstoje─çe lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore.

 Za koordinatora Vojvo─Ĺanskog fronta izabran je Bojan Kostre┼í koji je posle sastanka izjavio da Srbija treba da ima gra─Ĺansku, demokratsku, modernisiti─Źku, proevropsku i decentralisti─Źku alternativu, saop┼íteno je iz koalicije. 

 Prema njegovim re─Źima, ovaj program treba da bude alternativa nacionalisti─Źkoj vlasti kao i "nacionalisti─Źkoj, centralisti─Źkoj i rusofilskoj samoprogla┼íenoj bojkota┼íkoj opoziciji okupljenoj oko Saveza za Srbiju". 

 Kostre┼í je naveo i da Vojvo─Ĺanski front smatra da je jedini pravi i mogu─çi na─Źin suprotstavljanja aktuelnoj vlasti Aleksandra Vu─Źi─ça izlazak na izbore. 

 "Na┼í cilj je poku┼íaj da se formira jedinstvena lista sa svim organizacijama u Beogradu i centralnoj Srbiji koji se zala┼żu za iste vrednosti kao i mi, a koje mogu da doprinesu zajedni─Źkom rezultatu", rekao je Kostre┼í. 

 Memorandum o budu─çnosti Vojvodine ranije su potpisale LSV, Vojvo─Ĺanska partija i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Aliojansa vojvo─Ĺanskih Rumuna, Zajedno za Vojvodinu i Liberalno demokratski pokret Vojvodine.

"Za kraljevinu Srbiju"

Glavni odbor "Pokreta obnove Kraljevine Srbije" (POđÜS) je danas potvrdio da na izbore izlazi koalicija pod nazivom "Za kraljevinu Srbiju".                                       

Uz POKS, u toj koaliciji su i "Monarhisti─Źki front", Savez ba─Źkih Bunjevaca i Srpski pokret monarhista.Glavni odbor je odlu─Źio da nosilac te liste s 250 kandidata za poslanike u Skup┼ítini Srbije bude predsednik POKS, ┼Żika Gojkovi─ç.                   

Prvi na listi bi─çe pukovnik u penziji, Ljubinko Djurkovi─ç, koji je 1999. godine u─Źestvovao u borbama na karauli "Ko┼íare" na granici s Albanijom. 

U saop┼ítenju POKS navodi da su podr┼íku izbornoj listi dali akademik Matija Be─çkovi─ç, grupe gra─Ĺana i pojedinci. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE