Obrenovac, 24.01.2022

VISOKA DELEGACIJA EVROPSKOG PARLAMENTA U BEOGRADU


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 02.12.2019.
U fokusu razgovori o odnosima EU i Srbije

Foto:Shutterstock
Visoka delegacija Evropskog parlamenta, na čelu sa predsednikom grupe Evropske narodne partije Manfredom Veberom, danas i u utorak, 2. i 3. decembra, boraviće u radnoj poseti Beogradu, gde će se sastati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Radi se o unapred dogovorenoj poseti u cilju razgovora o odnosima EU i Srbije, saznaje Tanjug u Briselu.

- U pitanju je poseta predsednika grupe Evropske narodne partije u Evropskom parlamentu Mafreda Vebera, a u delegaciji su i predsednik Spoljnopolitičkog odbora Dejvid Mekalister i izvestilac za Srbiju Vladimir Bilčik - rečeno je Tanjugu u EP.

Prvog dana posete, kako se najavljuje, delegacija Evropskog parlamenta sastaće se u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, posle čega je predviđeno i obraćanje medijima.

Posle toga sledi sastanak zvaničnika Evropskog parlamenta sa ministarom za evrointegracije Srbije Jadrankom Joksimović. U popodnevnim časovima delagacija EP razgovaraće sa stipendistima Fondacije Konrad Adenauer.

U utorak, 3. decembra, delegacija Evropskog parlamenta sastaće se u 9.00 časova sa predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Na agendi delegacije Evropskog parlamenta stoji i sastanak sa predstavnicima opozicije u Srbiji, koji se vodi kao još nepotvrđen.

Svoju posetu Beogradu visoka delgacija EP i EPP završava obilaskom Naučno tehnološkog parka u Beogradu. Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici takođe će prisutvovati sastancima EU parlamentaraca sa zvaničnicima Srbije, kažu za Tanjug u Briselu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE