Obrenovac, 15.08.2022

NEZADOVOLJNE DEMOKRATE


Izvor: nova.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 03.07.2020.
Optužbe Lutovca su sramne

Foto:Radoslav Milojičić Kena i Nataša Vučković Foto:Goran Srdanov/Nova.rs/Medija centar Beograd


Lider DS Zoran Lutovac izjavio je da je deo nezadovoljnih članova DS-a, koji su "ostali bez funkcija u državi i u stranci", želi partnerstvo sa SNS-om ili da budu konstruktivna opozicija koja će pomagati naprednjacima. Oni, međutim, navode za Nova.rs da takve optužbe "priliče populistima i njihovim besnim partijama za obračun sa neistomišljenicima", te da je svaka izjava Lutovca "nedostojnija i sramnija od one prethodne".

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac danas je u jutarnjem programu TV Nova S izjavio da u njegovoj partiji ne postoje dve struje DS, te da postoji rukovodstvo i ogroman broj članova koji ga podržavaju i manji broj nezadovoljnih, koji nisu više funkcioneri ni u državi ni u stranci.

On je naveo da oni ne žele da se pomire sa tom činjenicom.

“Sukob je pre svega oko odnosa prema SNS i Vučiću, gde jedna manjina koja je inicirala sukobe u stvari želi saradnju sa naprednjacima. Neki od njih žele da DS bude partner SNS ili konstruktivna opozicija koja će pomagati SNS u njihovoj politici”, naveo je Lutovac.

Nataša Vučković, koja je u prethodnih pet skupštinskih saziva bila poslanica, navodi za portal Nova.rs da su optužbe Lutovca bespriznorne i da priliče populistima i njihovim besnim partijama za obračun sa neistomišljenicima u svojim redovima.

“Ono što je tačno je da je rukovodstvo za dve godine urušilo stranku. Možda ju je zateklo u lošem stanju, ali sve što su radili vodilo je daljem urušavanju DS, smanjenju podrške kod birača, urušavanju njene infrastrukture kojom su se ponosili, a to se vidi i po broju povereništava”, ističe Vučković.

Ona dodaje da ljudi koji su nezadovoljni u Demokratskoj stranci nezadovoljni su pre svega zbog stanja u kom se ona nalazi.

“Nezadovoljni su što se glas DS ne čuje, što smo se zaklonili iza drugih stranaka i njihovih lidera. Kada tu našu kritiku bilo koji član rukovodstva oblači u želju za saradnju sa SNS, to je odsustvo svakog demokratskog duha, nesposobnost da se prime kritike, odvlačenje pažnje javnosti od vlastite odgovornosti članova rukovodstva”, kaže Vučković.

I njen kolega Dragoslav Milojičić Kena, koji je u prethodne četiri godine bio poslanik, navodi za naš portal da je svaka izjava Lutovca nedostojnija i sramnija od prethodne.

“Toliku količnu laži o članovima DS, od kojih su neki zbog sukoba sa režimom i hapšeni, su izrekli samo Aleksandar Vučić i Zoran Lutovac. Ako Lutovac pronađe ijednu izjavu potpredsednika DS-a Dejana Nikolića u prethodne četiri godine u kojoj u negativnom kontekstu priča o Aleksadru Vučiću i SNS, ja ću podneti ostavku. Mojih izjava na tu temu ima na stotine”, kaže Milojičić.

On navodi da ko je hteo da ide sa Vučićem, već je otišao.

“Zar treba rečnik SNS da se koristi u DS, da smo izadajice i Vučićevi, samo zato što mislimo drugačije”, ističe Milojičić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE