Obrenovac, 08.08.2022

PRAZNIK DEMOKRATIJE


Izvor: Alo.rs,Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.03.2020.
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je raspisivanje redovnih parlamentarnih, pokrajinskih i lokalnih izbora 'praznik demokratije'

Foto:Tanjug/ZORAN ZESTIC


Veliki dan za Srbiju - veli Ana.            

"Biće duga kampanja, što znači da će biti teška, ali, sa druge strane, svi imaju vremena da se pripreme", rekla je Brnabić novinarima na Kopaniku, gde je govorila poslednjeg dana Biznis foruma. 

 Premijerka je ponovila da će učestvovati i da želi da učestvuje u kampanji, jer je to njena lična želja, obaveza i odgovornost, ali da će, s obzirom na, kako kaže, nikad striktinija pravila u vezi sa funkcionerskom kampanjom, voditi računa i o tome. 

 "Moj posao ostaje vlada, završavanje našeg mandata. Do poslednjeg dana radimo u interesu građana i privrede, a kampanja u slobodno vreme, uveče, vikendima", rekla je Brnabić. 

 Navela je da je za nju važno da se radi na što većoj transparentnosti izbornog procesa, te istakla da je RIK dobio novi portal gde se jasno, direktno i transparentno mogu proveriti sva dokumenta u vezi sa izbornim procesom, a moguć je uvid u birački spisak. 

 "Tu su dve važne, nove funkcionalnosti, da se direktno prate sve sednice RIK-a i da se u veče izbora, svi spiskovi sa izbornih mesta mogu preuzeti sa interneta, tako da svi mogu da imaju potpun uvid sa gotovo svih 8.500 biračkih mesta", rekla je Brnabić. 

 Ona je dodala da je to rezultat reformi u prethodne tri godine, što je i korak ka transparentnijim izborima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE