Obrenovac, 19.01.2022

ZAHVALNOST ZA PODRŠKU TERITORIJALNOM INTEGRITETU SRBIJE


Izvor: Telegraf.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 06.10.2019.
Brnabić se sastala sa predsednikom Jermenije

Foto:Slobodan Miljević,Vlada RS
Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je u petak sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom o potencijalima za unapređenje saradnje dve zemlje, naročito kada je reč o oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija i obrazovanja.

Predsednik Jermenije je poručio da je u obrazovanju ključ napretka svakog društva i dodao da njegova zemlja sa tim ciljem veliku pažnju posvećuje jačanju obrazovnog sektora.

Predsednica Vlade Srbije je na sastanku sagovornika upoznala i sa ekonomskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i sa poreskim podsticajima za razvoj ekonomije znanja. Brnabić je sagovorniku rekla da je Srbija posvećena transformaciji svoje ekonomije, kako bi ona u bliskoj budućnosti bila zasnovana pre svega na inovacijama i na znanju.

Brnabić je takođe poručila da naša zemlja visoko ceni principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i da je zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i saradnje dve zemlje.

Srbija je čvrsto opredeljena za unapređenje i dalji razvoj svih oblika bilateralne i multilateralne saradnje sa Jermenijom, o čemu svedoči i namera Beograda da otvori ambasadu u Jerevanu u što skorijem roku.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE