Obrenovac, 05.10.2022

'SRBIJA ŠALJE PORUKU MIRA'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 08.01.2020.
Vulin posetio pripadnike Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti

Foto:Printscreen
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prvog dana Božića je posetio pripadnike Vojske Srbije kod Kuršumlije, u bazi Trmka, u Kopnenoj zoni bezbednosti.

Vulin je rekao da na praznik, "treba da mislimo i na naše sunarodnike, na Srbe na Kosovu i Metohiji, na Srbe u Republici Srpskoj, u Hrvatskoj, treba da mislimo na Srbe u Crnoj Gori, na njihovu borbu za pravo da veruju u svog Boga, da obilaze svoju crkvu, govore svojim jezikom, da pišu svojim pismom".

"Kako god se budu odnosili prema Srbima tako se odnose i prema Srbiji. Kako se odnose prema našoj ćirilici i našoj crkvi tako se odnose i prema svakom od nas", rekao je ministar.

Država Srbija, nastavio je on, "u ove praznične dane šalje poruku mira, želi slogu, jedinstvo, ali iznad svega želi da svi Srbi, bez obzira gde žive budu sigurni, mirni, zaštićeni i da ne budu jedini narod u Evropi, jedini narod na svetu, koji mora da se bori za svoje pravo da govori svojim jezikom, piše svojim pismom i da se moli u svojim crkvama", prenelo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Prema njegovim rečima, "Srbi zaslužuju da se na njih odnose ljudska prava kao i na svaki drugi narod i ne zaslužuju da se bore za ono što sami u svojoj zemlji daju svakome sa zadovoljstvom i na ponos".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE