Obrenovac, 09.06.2023

EVROPARLAMENTARCI RAZGOVARALI SA VUČIĆEM


Izvor: RTS,Lokalne novine | Obrenovac, 08.02.2020.
Fajon i Bilčik ponovo pozvali na dijalog

Foto:Printscreen
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se juče sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i predsedavajućom Delegaciji EP za odnose sa Srbijom Tanjom Fajon.

U saopštenju Službe za saradnju s medijima predsednika se navodi da su imali "otvoren i konstruktivan dijalog o evropskom putu Srbije i konkretnim rezultatima posle međustranačkog dijaloga o poboljšanju izbornih uslova, u kome su predstavnici EP bili posrednici".

Predsednik Vučić je naglasio da je Skupština Srbije u kratkom roku izabrala Nadzorni odbor u Narodnoj skupštini i tri člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, čime je ispunjena i poslednja obaveza dogovorena u međustranačkom dijalogu.

Rekao je da je predlog smanjenja cenzusa sa pet na tri odsto rešenje koje će značajno unaprediti reprezentativnost parlamenta i dati dodatni impuls pluralizmu.

Predsednik Vučić je članove Evropskog parlamenta obavestio i o usvajanju predloga opozicione poslanice Gordane Čomić o većem učešću žena na izbornim listama, čime će one činiti najmanje 40 odsto kandidata na listama za republičke i lokalne izbore.

Šta su poručili Bilčik i Fajonova

Izvestilac Bilčik i predsedavajuća Fajon pozdravili su posetu predstavnika Evropske komisije Beogradu.

Izvestilac Bilčik je istakao da je njegov posao, kao izvestioca Evropskog parlamenta, da dobije konsenzus zemalja EU za proširenje.

Naglasio je da će se posle izbora zalagati za promene u Srbiji u oblasti vladavine prava i jačanja poverenja u institucije, što je veoma važan deo procesa pristupanja Srbije EU.

Predsedavajuća Delegaciji Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Tanja Fajon je naglasila da je važno da vrata dijaloga sa celom opozicijom ostanu otvorena.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE