Obrenovac, 12.08.2022

MUKE


Izvor: nova.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 09.06.2020.
Tadić: Suočavamo se s opstrukcijom i vlasti i opozicije

Foto:Vesna Lalić


Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da se ta stranka do poslednjeg trenutka borila da deo opozicije koji bojkotuje lokalne izbore promeni odluku i da opozicija jedinstveno nastupi u borbi za osvajanje svakog mogućeg prostora slobode.

On se, kako je rekao za današanje izdanje lista Blic, nadao da će ipak doneti odgovornu odluku i na toj tački, na kojoj je i počela podela opozicije, napraviti novo jedinstvo.

“Nažalost, to se nije desilo i mi smo doneli odluku da ipak pokušamo, uprkos tome što je već bilo kasno za većinu odbora da ispune tehničke preduslove. Čak i uprkos tome što postoji realna mogućnost da je za donošenje takve odluke bilo ne samo kasno, već i prekasno”, rekao je Tadić.

Kako je naveo,  “pored toga, sve vreme se suočavamo s opstrukcijom i od strane vlasti i od strane bojkot opozicije”.

“Poslednja takva opstrukcija je bila neobezbeđivanje opštinskih overivača na Starom gradu i na Vračaru, iako je u jednoj opštini na vlasti opozicija, a u drugoj Srpska napredna stranka. Tužno je što su u tome bili jedinstveni”, rekao je Tadić.

Komentarišući zbivanja u opoziciji, on je rekao da su podele u Demokratskoj stranci (DS) generisane “nametanjem jednoumlja u opoziciji i pogrešnom koncepcijom bojkota od samog početka i neodgovornom odlukom o bojkotu lokalnih izbora, što ugrožava opstanak infrastrukture te stranke, kao i svake druge”.

Na pitanju o ujedinjenju i stvaranju velike DS, on je odgovorio da “nikad nije kasno, ali svako odlaganje je štetno”.

“Odmah posle donošenja odluke o ujedinjenju imali smo dvocifren procenat podrške, a upravo zbog odlaganja ujedinjenja je ta podrška već jednocifrena”, rekao je Tadić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE